Bydlení

Mazlíček venku i vevnitř

Spousta lidí chová domácí mazlíčky, tak že jsou zvyklí chodit uvnitř domu, ale i po venku. Někdo má toho svého mazlíčka naučeného, že když chce jít ven, dá pánovi nějaký signál a vy ho pustíte a někdo má klasická vrátka, přes která si může chodit dovnitř a ven, jak se mu zlíbí. 

Klasická vrátka ve dveřích 

Hodně lidí, kteří mají mazlíčky venku i vevnitř, mají doma ve dveřích vrátka nebo nějaký otvor pomocí, kterého si může váš mazlíček sám chodit dovnitř a ven, jak se mu to hodí. Je to velkou výhodou, že nemusíte mít s mazlíčkem naučené žádné povely a ani nemusíte vstávat a chodit otvírat dveře, když si mazlíček usmyslí, že chce jít ven. Ale na druhou stranu to může být i nepraktické. 

Chyby klasických vrátek 

Klasická vrátka či nějaký otvor ve dveřích má také jisté nevýhody. Jedna a ta největší nevýhoda je, že těmito vrátky jde do domu zima, což není nic příjemného, zejména v zimních dnech. Kromě toho se pomocí těchto vrátek může do vašeho domova dostat i jiný mazlíček, než ten váš. Pravdou je, že když máte dům oplocený, tak by se třeba žádný jiný pes dovnitř neměl dostat, ale může k vám na návštěvu přijít třeba sousedova kočka, která dokáže vyšplhat po stromu anebo se dostane nějakou skulinkou. Sice vám taková návštěva většinou neublíží, ale rozhodně to není něco, za co byste byli rádi. Mimo jiné se tímto otvorem mohou dostat dovnitř třeba hlodavci.

Chytrá dvířka

Samozřejmě, že pro ty, kteří mají mazlíčky venku i vevnitř existují i různé triky a tipy a jedním z nich je použití tak zvaných chytrých dvířek. Jedná se o dvířka, která se otevírají a zavírají díky signálu ze speciálního obojku. Takže když si pořídíte tato dvířka, nasadíte svému mazlíčkovi speciální obojek a díky němu se bude dostávat dovnitř a ven, jak se mu zachce, ale žádné jiné zvíře se do domu nedostane. Jedná se o poměrně jednoduchý princip, díky kterému to budete mít pohodlnější a zároveň jistější. 

Dvířka pro nás 

Velkou výhodou těchto dvířek, kromě toho, že může být váš mazlíček venku i vevnitř je, že je můžete využít i pro více mazlíčků najednou. Například pokud jste milovníky koček a máte čtyři doma, tak každá může mít obojek a tedy zaručený přístup. Existuje více typů těchto dvířek, tak záleží, jaké si koupíte, ale většinou to lze až na pět mazlíčků zároveň. Kromě toho tyto dvířka mají více funkcí, například funkce zamčeno, která se vám taky jistě bude hodit, když nebudete chtít, aby šel mazlíček ven, třeba když budete někde pryč anebo naopak, když nebudete doma, nebudete chtít, aby se mazlíček dostal dovnitř, tak jednoduše dvířka zamknete a nemusíte ni řešit, je to jednoduché a praktické. 

Mít dvířka pro mazlíčky je sice dobrá věc, ale hodně záleží na tom, jaké dvířka si vyberete, protože některá z nich vám mohou hodně pomoc.

Leave a Reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *