Cestování

Když chtějí děti stanovat

Každé dítě miluje stanování, a pokud máte vymyslet pro děti nějaký program, pak je úplně nejlepší postavit stan i kdyby měl stát na zahradě, děti se v něm vždy rády zabaví. Pravda je, že někteří rodiče anebo i prarodiče mají strach nechávat děti celou noc samotné ve stanu, a proto s nimi noc ve stanu stráví, což není vždy úplně pohodlné. Ovšem můžete i postavit i takový stan, který vám pohodlí zajistí. 

Víte, co je to glamping?  

Glamping je poměrně nové slovo, které málokdo zná. Jedná se o stanování v luxusním stylu, mnozí to znají z dovolených, kdy jsou poslední dobou mnohem oblíbenější noci strávené pod luxusním stanem, než na hotelu. Tento stan je uvnitř krásně a plnohodnotně zařízený, proto je příjemné v něm strávit dovolenou. V případě, že chtějí děti stanovat a chcete si i vy stanování užít můžete si luxusní stan pořídit i na zahradu, avšak záleží na vašich možnostech.  

Začínáme s matrací 

Pravda je, že každý si nemůže ani nechce postavit na zahradu obrovský stan, který bude luxusně zařízený, podobně jako obývací pokoj nebo krásná ložnice a podobně. Samozřejmě, že záleží na vašich možnostech. Nemusíte mít nutně na zahradě luxusní stan, abyste si stanování mohli užít. Asi nejméně příjemné je usínání na tvrdé zemi a právě to je věc, u které můžete začít. Klasikou je, že se ve stanu spí ve spacím pytli a pod něj se dává karimatka nebo nějaká podobná podložka, ovšem tyto podložky mnohdy nepomůžou. Poslední dobou jsou poměrně žádané i nafukovací karimatky, které jsou samozřejmě pohodlné, ale pokud chcete opravdu luxus, pak je dobré pořídit si nějakou matraci, jednak budete mít pohodlí a jednak je to zdravější, než spánek na zemi.  

Bude delší večerka 

Děti chtějí stanovat většinou o prázdninách nebo dnech volna, což znamená, že mohou být i o něco déle vzhůru, než když vstávají do školy a samozřejmě, že děti toho rády využívají a plánují si o program na večer. Přestože je v létě dlouho světlo, tak je velmi pohodlné pořídit si do stanu světlo, jednak si díky tomu můžete déle večer s dětmi hrát a jednak se bude hodit, když bude chtít v noci dítě na záchod, napít nebo podobně. Světlo do stanu můžete přivést hned několika způsoby. Někdo si natáhne elektřinu, což ocení děti, které si pak do zásuvky zapojí třeba mobil, ale pak stanování ztratí své kouzlo, proto je lepší využít nějakou svítilnu. Buďto můžete použít solární svítilnu, kterou přes den nabijete, a v noci vám poslouží anebo třeba baterku, která se dá nabít elektřinou.  

Potřebujeme velký stan  

Jestliže chcete mít opravdové pohodlí, pak je mnohem lepší koupit si stan, který bude dostatečně velký stan. Vybírat byste měli podle toho, kolik lidí bude ve stanu spát, protože rozhodně není příjemné, aby ve stanu pro dvě osoby spaly čtyři osoby, i když to budou děti. Opravdové pohodlí budete mít ve vysokém stanu, ve kterém se můžete i postavit. Kromě toho je to výhodou, neboť pak můžete stan použít i na jiné příležitosti, než je jen stanování s dětmi. Na druhou stranu děti ztratí to kouzlo. 

Jde i s klimatizací  

Pokud chcete mít opravdový luxus a nevadí vám, že děti přijdou o staré dobré stanování, tak si můžete stan vybavit i nějakým ventilátorem, který vám bude po celou dobu zajišťovat příjemný vzduch, neboť stan se poměrně rychle a jednoduše zahřeje a může v něm být dusno. Kromě ventilátoru se dá využít i mlha, která ochlazuje prostředí a bude snad ještě efektivnější, než jakýkoliv jiný druh chlazení.  

Detail, který potěší  

Další věc, která z obyčejného stanu může udělat luxusní místo, je nějaký chladicí box, do kterého si můžete dát například nápoje anebo i ovoce, abyste se měli v parných letních dnech čím osvěžit. Pokud máte ke stanu nataženou elektriku, například pomocí prodlužovacího kabelu, pak si můžete zapnout box do elektřiny, ale pokud nemáte, tak samozřejmě existují i další varianty, například takové boxy, které se třeba přes den nechají zmrznout a pak udrží příjemnou teplotu po celý den a můžete si užívat chladné nápoje.  

Stanování může být i luxusní záležitost, záleží jen na tom, co všechno si do stanu pořídíte. Ovšem pokud stanujete s dětmi, musíte zvážit, zda je lepší dopřát si pohodlí anebo mít ten správný zážitek.  

Leave a Reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *