Krása a móda

V zimě se nenosí jen čepice

Zima je v plném proudu a my hledáme a kupujeme teplé oblečení, abychom na venku nezmrzli a nenachladli. K povinné zimní výbavě vždycky patřila a patří teplá čepice, ovšem letos klidně můžete čepici zapomenout doma, ale zároveň nesmíte nachladnout, to znamená, že musíte mít náhradu za čepici a letos jsou trendy čelenky, už nějakou máte? 

Trendy čelenky 

Tento rok může klidně čepice zůstat někde ve skříni, pokud si pořídíte nějakou trendy zimní čelenku. Tuto dobou jsou velice moderní čelenky, které svým vzhledem mohou připomínat turban. Jejich výhodou je, že jsou praktické. Kromě toho, že jsou moderní, jsou také velmi teplé, takže se nemusíte obávat, že byste nachladili.  

Sportovní anebo elegantní?  

Čelenky, které svým vzhledem připomínají turban, jsou spíše elegantní a hodí se například ke kabátu a kozačkám, ale stejně tak dobře je lze zkombinovat s parkou. Některé ženy mají pro módu cit a dokážou onu turbanovitou čelenku zakombinovat i do sportovního oblečení a vypadá to dobře. Pokud se, ale obáváte, abyste nešlápli vedle, tak lze samozřejmě koupit i sportovní čelenku. Ta se hodí například, pokud chodíváte ráno běžet i v tomto počasí, nebo když jdete na nějaký sport. Někteří ji nosí i běžně do města a kombinují ji s opravdu sportovním oblečením, což sice taky jde, ale mnohem lépe vypadá, když dokážete právě takto využít tu turbanovitou.  

Máme mnoho možností  

Pokud toužíte po nějaké trendy zimní čelence, pak jistě nebudete mít problém vybrat si takovou, která by se vám líbila anebo hodila. Klidně si jich můžete pořídit hned několik, abyste je mohli různě kombinovat. Kromě toho, že existuje nespočet barevných kombinací, tak samozřejmě můžete vybírat i mezi materiály, i když nejčastěji asi natrefíte na klasickou pletenou, protože je jednak teplá a jednak příjemná, ovšem na pletených čelenkách mohou být i různé vzory, které mnohdy také vypadají velmi pěkně. Některé čelenky mají i ozdoby, ať už to jsou různé mašle anebo třeba kamínky, perly a podobně, opravdu máte z čeho vybírat.  

S čím má čelenka ladit? 

Vzhledem k tomu, že máme na výběr z tolika možností, budou mít někteří problém si vybrat například barvu, a pak se většinou rozhodneme buďto pro nějakou neutrální, jako je černá, bílá anebo šedá, nebo si koupíme takovou, aby ladila k nějakému prvku, který běžně nosíme. Může vypadat dobře, když máte například šálu, kde je více barev, třeba kombinace bílé, modré a šedé a k tomu si koupíte jednobarevnou čelenku, která má jednu z těchto tří barev. Ovšem neexistují žádná obecná pravidla, k čemu má trendy zimní čelenka ladit. Někteří ji dokonce ladí k barvě bot anebo kabelky, jiní si kupují stejnou barvu, jako má jejich zimní bunda anebo kabát, záleží na tom, co se vám líbí, ale mnohem lépe vypadá, když má čelenka jinou barvu, než zimní bunda, abyste byli trochu veselejší. 

Zimní čelenka je moderní a zahřeje vás, takže pokud neradi nosíte čepice, vyzkoušejte čelenku.  

Leave a Reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *