Bydlení

Kuchyňský stůl

Stůl je snad součástí každé domácnosti. Je středem kuchyně, setkává se tam celá rodina při stolování. U stolu hostíme návštěvy a dobře se nám u něj i konají různé rodinné oslavy. Často se v rodinách stává, že na kuchyňském stole píšou děti úkoly. Dají se na něm i hrát společenské hry, a malé děti si na něm malují, zatím co se chystá jídlo. Stůl se prostě používá na veškerou práci v rodině. Z těchto všech důvodů je potřeba, aby byl stůl stabilní, pevný a také aby zapadl dobře do kuchyně s ostatním nábytkem. Jen tak s ním bude celá rodina spokojena.

Je velký výběr kuchyňských stolů

Při pořizování nového stolu, musíme myslet na to, aby se nám stůl do místnosti dobře vešel. Rohodující je i to, pro kolik lidí stůl potřebujeme. Jestliže k nám chodí často návštěvy, je určitě vhodné, pořídit stůl, kam se vejde šest, nebo i osm židlí. V menších místnostech, kam by se nám tak velký stůl nevešel. Nebo by překážel, je dobré řešení koupit si kuchyňský stůl rozkládací. Když nás je momentálně ke stolu méně, stůl složíme a nepřekáží. Nejlepší je, když je stůl široký aspoň devadesát centimetrů. V tom případě je na stole i místo na dekorace, které na stůl patří hlavně o vánocích a oslavách. Jsou rodiny, které mají na stole dekorace po celý rok.     

Jaký zvolit materiál stolu

Nejčastěji se setkáváme s tím, že kuchyňský stůl je dřevěný. Hodí se do každého bytu i domu. Snadno se udržuje, má krásnou kresbu, a je příjemný na omak. Jedinou nevýhodou je, že se může při neopatrném zacházení poškrábat. I přes to dřevěný stůl má mnoho domácností. Dalším materiálem na kuchyňský stůl může být sklo. Tam je ovšem potřeba dát pozor na to, aby do kuchyně dobře zapadl. K ostatnímu nábytku se nemusí moc hodit. Je vhodný spíše do moderních kuchyní. Dodává interieru vzdušný, ale zároveň i chladný dojem. Může se i kombinovat sklo se dřevem. To už potom tak chladně na nás nepůsobí. Také je potřeba dát pozor při výběru židlí k takovému stolu, aby se vše k sobě dobře hodilo. Jen tak budeme spokojeni s dobře zařízenou kuchyní.

Leave a Reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *